ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Μία απαιτητική πολυετή καλλιέργεια που ευδοκιμεί στην περιοχή μας ,μιας και υπάρχουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες αλλά και το μεράκι των παραγωγών μας ,που με τις φροντίδες τους μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας. Στην Ο.Π. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγαπλατάνου καλλιεργούνται λευκά σπαράγγια. Οι νέες πρώιμες ποικιλίες και οι καλλιεργητικές φροντίδες , σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής στοχεύουν στη πρώιμη συγκομιδή υψηλής ποιότητας προϊόντος. Οι μεγαλύτερες ποσότητες λευκών σπαραγγιών οδηγούνται στις αγορές της Γερμανίας ,μιας και έχουν συνδεθεί με την διατροφική κουλτούρα των Γερμανών ενώ ποσότητες προωθούνται και στις αγορές της Ολλανδίας της Γαλλίας και της Ιταλίας. Καλλιεργούνται περισσότερα από 400 στρέμματα και συγκομίζονται γύρω στους 250 τόνους ενώ η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ανάλογα τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου.